23/01/2021 09:14:38

Η τέλεια τιμωρία: Μηδενίζει το φανάρι και μένει κόκκινο όταν κορνάρουν οι οδηγοί (Video)

Η τέλεια τιμωρία: Μηδενίζει το φανάρι και μένει κόκκινο όταν κορνάρουν οι οδηγοί (Video) - Media

 

Ένα δραστικό και σύναμα πρωτότυπο μέτρο προκειμένου να σταματήσουν τους οδηγούς που κάνουν υπερβολική χρήση της κόρνας βρήκε η αστυνομία στο Μπουμπάι της Ινδίας.

Έτσι, ορισμένα από τα φανάρια εφοδιάστηκαν με ειδικό μηχανισμό ο οποίος όταν ανιχνεύει ήχους κόρνας μεγαλύτερους σε ένταση από 85 ντεσιμπέλ θα «μηδενίζει» το κοντέρ της αντίστροφης μέτρησης στο «κόκκινο» για το «πράσινο».

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Μουμπάι αστυνομικός που πρωταγωνιστεί ακούγεται να λέει παρουσιάζοντας τον μηχανισμό με τίτλο Punishing Signal: «Καλωσήρθατε στην παγκόσμια πρωτεύουσα της κόρνας. Οι οδηγοί εδώ κορνάρουν όποτε το φανάρι γίνεται "κόκκινο". Ίσως έτσι να το ξανασκεφτούν για το πώς μπορεί να γίνει πιο γρήγορα "πράσινο" το φανάρι».Στο βίντεο παρουσιάζονται και οδηγοί οχημάτων αλλά και αναβάτες μοτοσικλετών που δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Την απάντηση στην απορία τους δίνει μια τεράστια πινακίδα στην οποία αναγράφεται το μήνυμα «κορνάρεις περισσότερο, περιμένεις περισσότερο».

Το βίντεο καταλήγει με τη φράση «μπορείς ελεύθερα να κορνάρεις αν δεν σε πειράζει να περιμένεις».

Μήπως θα πρέπει να σκεφτεί και εδώ η τροχαία την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.