search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, από τα χαμηλά ημέρας

03.02.2020 12:02
Το twitter γλεντάει τους ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των ενεργών επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένη στην μετά “Brexit” εποχή, στις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και στις οικονομικές ειδήσεις που ανακοινώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, σε συρρίκνωση παρέμεινε ο τομέας μεταποίησης της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, ανεβάζοντας, ωστόσο, ταχύτητα. Σύμφωνα με την IHS Markit, ο τελικός μεταποιητικός ΡΜΙ αυξήθηκε στις 47,9 μονάδες, τον Ιανουάριο, που ήταν και το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 9 μηνών.

Ήταν ελαφρώς καλύτερος από την πρώτη εκτίμηση για 47,8 μονάδες και πιο κοντά στο όριο των 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τον Δεκέμβριο ήταν 46,3 μονάδες.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να γνωστοποιήσει στους Ευρωπαίους την πρόθεσή του, να αποκλίνει από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το “Brexit”, αφήνοντας να διαφανεί ένα επικείμενο “μπρα ντε φερ” στις διαπραγματεύσεις της μεταβατικής περιόδου, για τη διαμόρφωση της μελλοντικής εμπορικής σχέσης Βρυξελλών – Λονδίνου.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια αντίδρασης του γενικού δείκτη από τα χαμηλά ημέρας, καθώς μετά το ήπια ανοδικό ξεκίνημα, ο δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί και χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών, παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 911,94 (+0,11%) και 897,39 μονάδων (-1,48%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 32 εκατ., από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Στα, μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι ΕΥΔΑΠ (+0,13%), Jumbo (+0,44%), ΟΛΠ (+0,69%), ΟΠΑΠ (+0,71%) και ΟΤΕ (+1,33%) και η απόλυτα αδύναμη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Επιστρέφοντας στα blue chips, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-2,04%), Eurobank (-2,28%), Aegean Airlines (-2,15%), Πειραιώς (-2,23%) και Viohalco (-2,21%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι αρνητική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη χαμηλότερα των 905 μονάδων και ακόμα αρνητικότερη το κλείσιμο χαμηλότερα των 900 μονάδων, καθώς θα ακολουθήσουν μαζικές κινήσεις μείωσης θέσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:43