search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Χειρουργικές μάσκες: Ελλείψεις στην Ελλάδα λόγω γρίπης και… κορονοϊού

03.02.2020 14:41
Προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί - Οι μάσκες με οξείδιο του χαλκού δεν είναι για παιδιά - Media
 
Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί πανικό τα τελευταία 24ωρα στις παραγγελίες από την Κίνα για χειρουργικές μάσκες, που δεν επηρεάζουν μόνο την Ελληνική, αλλά και την Ευρωπαϊκή αγορά.
 
Όπως αναφέρουν στο GRTimes.gr, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ιατρικών αναλωσίμων, εδώ και μερικές ημέρες γίνονται από την Κίνα προς τη χώρα μας παραγγελίες για εκατομμύρια μάσκες, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.
 
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Τζαμπάζη, υπεύθυνο πωλήσεων στην εταιρεία Α. Δίγκας Ε.Ε, οι παραγγελίες είναι μαζικές τόσο από την Κίνα, όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης – όπως η Γερμανία – , οι οποίες επίσης προωθούν στη συνέχεια τις μάσκες στην κινεζική αγορά.
 
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η πίεση στην Ελληνική αγορά είναι μεγάλη και πως η εταιρεία του, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κρατάει αποθέματα και για τη δική μας αγορά, καθώς είναι σε έξαρση η εποχική γρίπη και η ζήτηση είναι επίσης αυξημένη.
 
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας Medico, τα αποθέματα από την Ελληνική αγορά στερεύουν και δεν είναι απίθανο να δούμε έλλειψη τις επόμενες μέρες, ανάλογα βέβαια και με την πορεία της εποχικής γρίπης.
 
Αντίστοιχη εκτίμηση έκανε εκπρόσωπος άλλης εταιρείας με έδρα στην Αθήνα, που εισάγει και από την Κίνα ιατρικά είδη. Ανέφερε πως ειδικά στην Κίνα, τα αποθέματα έχουν τελειώσει και πως οι προμηθευτές εκεί έχουν στραφεί εδώ και μέρες στην Ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμή, να έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι τιμές, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα προς το παρόν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:24