search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Ο κορονοϊός «προσβάλλει» και τις τιμές πετρελαίου

03.02.2020 14:51
Ο κορονοϊός «προσβάλλει» και τις τιμές πετρελαίου - Media

 

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 και πλέον μηνών λόγω των ανησυχιών για μείωση της ζήτησης στην Κίνα, που είναι κορυφαίος εισαγωγέας αργού, αφού ο νέος κορονοϊός που εμφανίστηκε εκεί εξαπλώθηκε σε περίπου 20 άλλες χώρες.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 36 σεντς στα 56,26 δολάρια το βαρέλι στις 11:26 ώρα Ελλάδας. Οι τιμές μειώθηκαν περισσότερο από 1 δολάριο νωρίτερα σήμερα στα 55,42 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 5 σεντς στα 51,51 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε νωρίτερα στα 50,42 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιζάν Ζανγκανέ δήλωσε ότι η εξάπλωση του κορονοϊού έπληξε τη ζήτηση για πετρέλαιο, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου. «Η αγορά πετρελαίου δέχεται πιέσεις και οι τιμές έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να εξισορροπήσει», δήλωσε ο Ζανγκανέ. Πρόσθεσε ότι το Ιράν θα συμφωνήσει να διεξαχθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ εάν τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού συμφωνήσουν σε μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, εξετάζουν την περίπτωση να συναντηθούν τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:41