search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Μαλτέζου: Ο κορονοϊός δε μεταδίδεται με την κατανάλωση φαγητού

04.02.2020 06:52
Μαλτέζου: Ο κορονοϊός δε μεταδίδεται με την κατανάλωση φαγητού - Media

 

«Είναι πιθανό να έχουμε κρούσμα και στην Ελλάδα, για το λόγο αυτόν αυξάνονται τα μέτρα πρόληψης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η παιδίατρος και λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Ε.Μαλτέζου.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι, ο ιός δε μεταδίδεται με την κατανάλωση φαγητού, τονίζοντας ότι, «ο ιός δεν επιβιώνει σε επιφάνειες, άρα δεν μπορεί να μεταφερθεί με φαγητά ή τροφές».

Ερωτηθείσα σχετικά με τους Κινέζους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας, είπε ότι «δεν παρακολουθούνται με την έννοια ότι καταγράφονται κάτι, αλλά έχουν ενημερωθεί από την Κίνα και είναι σε διαρκή εγρήγορση και οι ίδιοι», ενώ είπε πως και το τουριστικό προσωπικό, όπως και τα νοσοκομεία των τουριστικών περιοχών, όπως η Σαντορίνη, είναι ενήμεροι, έχουν λάβει οδηγίες και το νοσοκομείο είναι σε εγρήγορση.

Όσο αφορά την πιθανότητα εμφάνισης του κορονοϊού σε πληθυσμούς προσφυγικούς, όπως για παράδειγμα η Μόρια, διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει διασπορά του ιού ούτε εδώ ούτε στην Τουρκία, οπότε είναι απίθανο να υπάρξει κρούσμα», για να διευκρινίσει ότι, υπάρχει ωστόσο ενημέρωση των Αρχών Υποδοχής Προσφύγων».

Τέλος, χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το εμβόλιο», σημειώνοντας πως «περιμένουμε να βγει στους επόμενους 3 -4 μήνες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη γρίπη, για την οποία είπε ότι αναμένεται δραστηριότητα τον επόμενο 1,5 μήνα. «Το κρύο και ο συνωστισμός είναι πηγές μετάδοσης της γρίπης, περιμένουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα γρίπης», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:47