search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βαρθολομαίου στο Αμπου Ντάμπι

04.02.2020 06:55
Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου στο Αμπου Ντάμπι - Media

 

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την εκδήλωση «Human Fraternity», ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Human Fraternity Document, το οποίο αναφέρεται στη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ανεκτικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευμάτων.

«Πολύ ωραία σύμπτωση», είπε ο πρωθυπουργός στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση και την αγαθή συγκυρία. Αν θέλει ο Θεός τον Μάιο θα έρθω στην Αθήνα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ ήρθαμε, είναι μια ανοικτή πόλη, φιλελεύθερη».

Και οι δυο θυμήθηκαν την πρόσφατη συνάντησή τους στο Νταβός. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ευαισθησία και γνώση του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, που απασχόλησε το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Εσείς είδατε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής πολύ πριν», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «30 χρόνια», του απάντησε ο κ. Βαρθολομαίος, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι ο ο λόγος του Οικουμενικού Πατριάρχη «έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα αυτά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03