search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:10
MENU CLOSE

Το ιδανικό γεύμα για δυνατούς μύες και γερό ανοσοποιητικό

04.02.2020 07:13
Κοτόπουλο: Τι σημαίνουν οι λευκές ραβδώσεις στη σάρκα του (Photo/Video) - Media

 

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο της ισπανικής κουζίνας. Παραδοσιακά ήταν μια συνταγή μια μεγάλες γιορτές (Festa Major ή μετά από μεγάλες περιόδους εργασίας όπως μετά τη συγκομιδή ή το αλώνισμα).

Παραδοσιακά τα πουλερικά ήταν ιδιοκτησία κληρικών και πλούσιων οικογενειών ή αγροτικών οικογενειών για ειδικές περιστάσεις.

Στην πραγματικότητα από τα μεσαιωνικά χρόνια μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα οι χωρικοί εξέτρεφαν πουλερικά για τα αυγά. Κρατούσαν ένα – δύο για να μπορέσουν να τα σφάξουν τα Χριστούγεννα ή σε άλλες σημαντικές περιστάσεις.

Το συγκεκριμένο πιάτο – rostit de Pollastre – είναι ένα εξαιρετικό γεύμα, χαμηλό σε θερμίδες, γεμάτο πρωτεΐνη. Είναι ιδανικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και δυνατούς μύες.

Κάθε πιάτο παρέχει 532 θερμίδες/μερίδα. Επίσης κάθε μερίδα καλύπτει το 26,6% της απαραίτητης ημερήσιας ενέργειας.

Σερβίρεται βάζοντας ένα κομμάτι μαγειρεμένου κοτόπουλου με όσο κρεμμύδι και σκόρδο θέλουμε. Ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.

Πηγή: ygeiamou

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:09