search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hamilton» έρχεται στη μεγάλη οθόνη (Video)

04.02.2020 07:45
Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hamilton» έρχεται στη μεγάλη οθόνη (Video) - Media

 

Το μιούζικαλ «φαινόμενο» που το 2016 «σάρωσε» τα βραβεία Τόνι, αποσπώντας την ίδια χρονιά και ένα Πούλιτζερ στην κατηγορία του θεάτρου, το 2021 αναμένεται να εμφανιστεί και στη μεγάλη οθόνη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ πρόκειται για μια συμφωνία-μαμούθ ύψους 75 εκατ. δολαρίων!

Ο λόγος, φυσικά, για το πολυβραβευμένο «Hamilton» του Λιν Μανουέλ Μιράντα το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός από τους «Ιδρυτές Πατέρες» των Ηνωμένων Πολιτειών, που έγραψε το 2004 ο ιστορικός Ρον Τσέρνοου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μιούζικαλ, το οποίο χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της hip hop και της R&B μουσικής επιχειρεί να αφηγηθεί την πολυτάραχη ζωή του Χάμιλτον, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πρώτα «ερωτικά σκάνδαλα» της πολιτικής ζωής της χώρας, βίωσε οικογενειακές τραγωδίες και σκοτώθηκε σε μονομαχία το 1804.

Σύμφωνα με την Guardian, το φιλμ διάρκειας 160 λεπτών περιγράφεται ως μια «κινηματογραφική θεατρική παράσταση» που θα συνδυάζει «τα καλύτερα στοιχεία του ζωντανού θεάτρου και του σινεμά». Βασισμένο σε τρεις ζωντανές παραστάσεις, που μαγνητοσκοπήθηκαν από πολλές διαφορετικές γωνίες, παρέχει άφθονο υλικό ώστε να αναδειχθεί κάθε πτυχή του ταλέντου του αρχικού καστ.

Την είδηση για τη μεταφορά του «Hamilton» στη μεγάλη οθόνη ανακοίνωσε ο ίδιος ο δημιουργός του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου Deadline, που επικαλείται δικές του πηγές, η Disney «κατατρόπωσε» τους ανταγωνιστές που διεκδικούσαν τα δικαιώματα του «Hamilton» πληρώνοντας το ποσό «μαμούθ» των 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα ποσό που αν και ακούγεται εξωπραγματικό, ωστόσο πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγογός που θα κάνει πάταγο αν αναλογιστούμε ότι αμέτρητοι θεατές ανά τον κόσμο θα έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πολυσυζητημένο μιούζικαλ χωρίς να καταβάλλουν τα εκατοντάδες δολάρια που κόστιζε ένα εισιτήριο στο Μπρόντγουεϊ με το αρχικό του καστ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:35