search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:42
MENU CLOSE

Αργεντινή: Το γερμανικό κεφάλαιο πίσω από την… στήριξη Μέρκελ στο νέο πρόεδρο για τις συνομιλίες με το ΔΝΤ

04.02.2020 07:48
Αργεντινή: Το γερμανικό κεφάλαιο πίσω από την... στήριξη Μέρκελ στο νέο πρόεδρο για τις συνομιλίες με το ΔΝΤ - Media

 

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καλωσόρισε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής υπό τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και προσέφερε την υποστήριξη του Βερολίνου στο Μπουένος Άιρες χθες Δευτέρα πριν συναντηθούν για συνομιλίες.

«Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η Αργεντινή βρέθηκε σε μια οικονομική κατάσταση που δεν είναι εύκολη», ανέφερε η συντηρητική πολιτικός. 

Το 2018 το ΔΝΤ χορήγησε στην Αργεντινή το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του θεσμού – 50 δισεκατομμύρια δολάρια για χρονικό διάστημα τριών ετών -που ζήτησε η προηγούμενη κυβέρνηση για να συνεχίσει να μπορεί να καλύπτει άλλες δανειακές υποχρεώσεις της.

Βασικός σκοπός της περιοδείας που έχει αρχίσει ο Φερνάντες στην Ευρώπη είναι να πείσει κάποιες από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ισχύ στο ΔΝΤ να εγκρίνουν την καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων του δανείου που έχει λάβει η χώρα του.

Παράλληλα, η Μέρκελ σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Αργεντινή.

Νωρίτερα χθες, ο όμιλος της Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Φερνάντες, κεντροαριστερός πολιτικός που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, παίρνει αποστάσεις από την πολιτική που άσκησε ο κεντροδεξιός προκάτοχός του Μαουρίσιο Μάκρι.

Κατά την τετραετή θητεία του Μάκρι, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ραγδαία, όπως και το επίπεδο της φτώχειας, ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Οίκοι αξιολόγησης κήρυξαν την 20ή Δεκεμβρίου την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:42