search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε παιδί

04.02.2020 08:12
Γώγος: Eίμαστε στην αρχή της εξόδου του τούνελ - Προς άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές (Video) - Media

 

Στην αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου γιατρού σε δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, προχώρησε η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, πριν από λίγες ημέρες, που τον έκρινε ένοχο για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε – επί σειρά ετών – σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η – πρώην – γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Παρά το ότι ο ίδιος αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, μέσα στο 2019 κρίθηκε ένοχος σε δύο διαφορετικές δίκες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15