search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Σμήνη από εκατομμύρια ακρίδες προκαλούν χάος στην Αφρική (videos)

04.02.2020 08:54
Σμήνη από εκατομμύρια ακρίδες προκαλούν χάος στην Αφρική (videos) - Media

 

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι επιδρομές εκατομμυρίων ακριδών στην ανατολική Αφρική έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη ζωή των αγροτών.

Ειδικότερα οι επιδρομές από τα σμήνη ακρίδων ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και ήδη έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες εκτάρια αγροτικών εκτάσεων στην Κένυα, τη Σομαλία και την Αιθιοπία, απειλώντας τα αποθέματα τροφών.

Αυτή είναι η χειρότερη επιδρομή των τελευταίων 70 χρόνων και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, Μπουκάρ Τιτζανί τόνισε ότι και άλλες χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο «ειδικά το Νότιο Σουδάν, η Ουγκάντα και η Ερυθραία».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα σμήνος απά ακρίδες έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ερυθραία και αρκετά έχουν εντοπιστεί σε Ομάν και Υεμένη.

 

Όπως τονίζει ο FAO πριν τις επιδρομές από τις ακρίδες περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι σε Αιθιοπία, Σομαλία και Κένυα, αντιμετώπιζαν πρόβλημα με έλλειψη φαγητού, και οι επιδρομές έχουν πλέον δυσχεράνει σημαντικά την κατάσταση.

Ο FAO αναφέρει ακόμα ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι αεροψεκασμοί με παρασιτοκτόνα.

 

Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού για παράδειγμα στη Σομαλία οι εμφύλιες συγκρούσεις και το χάος που επικρατούν στη χώρα κάνουν το συγκεκριμένο μέτρο αδύνατο να εφαρμοστεί.

Αγρότες υποστηρίζουν ότι οι ακρίδες θα καταστρέψουν τη σοδειά τους και ότι η εποχή είναι πολύ κοντά στην επόμενη γόνιμη περίοδο, γεγονός που θα προκαλέσει πρόβλημα και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:27