search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:44
MENU CLOSE

Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, μετά το εξαήμερο πτωτικό σερί

04.02.2020 11:49
Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, μετά το εξαήμερο πτωτικό σερί - Media

 

Με θετικά πρόσημα και αξιοσημείωτα κέρδη, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους αναλυτές να αναφέρονται σε σχετική βελτίωση της ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η μεταβλητότητα θα συνεχίσει να δηλώνει παρούσα στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι “ο οικονομικός αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού αποτελεί ανησυχία και η BoJ θα επιδείξει τη μέγιστη προσοχή, στις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και τις τιμές στην Ιαπωνία. Η οικονομική παρουσία της Κίνας είναι μεγάλη και κατά συνέπεια μπορεί να είναι επίσης μεγάλος ο αντίκτυπος από τον ιό”.

Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι τιμές στα εργοστάσια της ευρωζώνης κινήθηκαν 0,7% χαμηλότερα σε ετήσια βάση τον τελευταίο μήνα του 2019, μετά την πτώση κατά 1,4% τον Νοέμβριο. Ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Σε μηνιαία βάση οι τιμές παραγωγού ήταν αμετάβλητες τον Δεκέμβριο, μετά την άνοδο ύψους 0,1% του Νοεμβρίου.

“Μικρό πλήγμα θα δεχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 από την εξάπλωση του κορωνοϊού”, σύμφωνα με την Goldman Sachs, υποθέτοντας ότι θα υπάρξει επιθετική αντίδραση από τις κινεζικές αρχές, αλλά και από άλλες, για να μειωθεί δραματικά το ποσοστό των νέων κρουσμάτων μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η Goldman Sachs υποβαθμίζει την ανάπτυξη παγκοσμίως κατά 0,1, με 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, δείχνει να είναι σε εξέλιξη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, μετά τις έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τους βασικούς δείκτες να έχουν κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει τις 920 μονάδες, κάποια κινητικότητα σημειώνεται στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενώ σχετικά ενισχυμένος δείχνει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 917,53 μονάδες (+1,56%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 29 εκατ., από τα οποία τα 5,9 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο ο Σαράντης (-0,11%) παραμένει με οριακές απώλειες, ενώ από τους τίτλους που κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΔΜΗΕ (+2,38%), ΕΧΑΕ (+2,14%), Motor Oil (+3,32%) και Fourli (+2,33%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα υψηλά ημέρας, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50