26/05/2020 10:22:07

Καραθανασόπουλος: Οι βάσεις των ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε ορμητήριο επεμβάσεων και στόχο αντιποίνων

Καραθανασόπουλος: Οι βάσεις των ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε ορμητήριο επεμβάσεων και στόχο αντιποίνων - Media

 

«Η κατάπτυστη συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των βάσεων μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και σε στόχο αντιποίνων και το έχουν δηλώσει και οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, ότι "από βάσεις που θα εξαπολυθεί αμερικανική επίθεση στο έδαφός μας θα δώσουμε απάντηση"», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open».

Ανέφερε ότι η διέλευση του τουρκικού ερευνητικού «Oruc Reis» ήταν «μια πράξη εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας και έγινε σε μια σημαδιακή στιγμή που ήταν η επέτειος των Ιμίων και η επόμενη μέρα της ψήφισης της κατάπτυστης συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις την οποία διαπραγματεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζει η ΝΔ».

Πρόσθεσε ότι «η λογική Πόντιου Πιλάτου των ΗΠΑ και της ΕΕ ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα».

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σημείωσε ότι είναι «συνυπεύθυνοι ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο μετατρέποντάς την σε φυλακή ψυχών». Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε, τέλος, ότι πρέπει να αμφισβητηθούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου και ΕΕ-Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.