search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:35
MENU CLOSE

Πενταρόφσκι: Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται η διαδικασία για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

04.02.2020 13:33
Βόρεια Μακεδονία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες - Media

 

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία της επικύρωσης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Ο κ. Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε την Τρίτη, ότι η Ισπανία θα πρέπει να είναι έτοιμη τον Μάρτιο να επικυρώσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει γύρω στις 10 Μαρτίου.

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο αναφορικά με την πολιτική διαδικασία, γύρω στις 10 Μαρτίου η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει τελειώσει. Θα παραμείνουν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί το κοινοβούλιό μας στα Σκόπια», δήλωσε ο Πενταρόφσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πολωνία.

ΝΑΤΟ και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν συμφωνία ένταξης τον Φεβρουάριο, μετά και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στις τάξεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το φθινόπωρο του 2019.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και όχι για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία. Παράλληλα, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15