search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Κεφάλαια στον Κόλπο ψάχνει ο Μητσοτάκης

04.02.2020 13:36
mitsot_76

 

«Υπάρχει μια ομάδα χωρών, με τις οποίες έχουμε κοινή αντίληψη για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», ανέφερε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά με τις συζητήσεις που είχε στις δύο χώρες για την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες» και τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

«Έχουμε δρομολογήσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφαλαία από το Άμπου Ντάμπι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, συναντήθηκε νωρίτερα με επενδυτές, τον Διάδοχο Θρόνου του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan και με τον αναπληρωτή επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού φορέα Mubadala, Homaid Al Shimmari.

Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, βασικό αντικείμενο των συναντήσεων ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη εκφράζεται από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Αμπού Ντάμπι για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας κυβέρνησης «η Ελλάδα στηρίζει πολιτικές που είναι φιλικές προς την ανάπτυξη», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η χώρα μας «είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και παρουσιάζει ευκαιρίες για την επένδυση κεφαλαίων».

Μία ημέρα μετά τις επαφές που είχε στη Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός σημείωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya πως οι επενδυτικοί φορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν «στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας».

«Οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Μόλις εκδώσαμε ένα δεκαπενταετές ομόλογο το οποίο έτυχε πολύ καλής αντιμετώπισης από τις αγορές. Το χρηματιστήριό μας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2019. Αναμένουμε ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2020», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:25