search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:11
MENU CLOSE

Τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ αξιώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ

04.02.2020 17:56
Συμφωνία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ αναζητούν Τουρκία και Ρωσία - Media

 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αξίωσε σήμερα «τον τερματισμό των εχθροπραξιών» μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας στην περιοχή της Ιντλίμπ, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά ανησυχητική αλλαγή στη φύση της σύρραξης».

Πρέπει να υπάρξει «ο τερματισμός των εχθροπραξιών πριν από μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε μια απολύτως ανεξέλεγκτη κατάσταση», επισήμανε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ανησυχούμε ιδιαιτέρως», καθώς βλέπουμε «ότι αυτή τη στιγμή ο τουρκικός και ο συριακός στρατός βομβαρδίζουν» την περιοχή της Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Η Τουρκία διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να προωθηθούν περαιτέρω στην Ιντλίμπ.

Σε διάστημα 2 μηνών, μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τη βορειοδυτική Συρία, για να διαφύγουν των επιθέσεων των συριακών δυνάμεων, με τη στήριξη της συμμάχου Ρωσίας, εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:11