search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:09
MENU CLOSE

Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για τα σεμινάρια της Γκόλντι Χόουν στη Σκιάθο (Photo)

05.02.2020 07:19
Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για τα σεμινάρια της Γκόλντι Χόουν στη Σκιάθο (Photo) - Media

 

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή της Σκιάθου και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με αφορμή τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει το ίδρυμα της διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ, Γκόλντι Χόουν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθου,

Πρόκειται για σεμινάρια του προγράμματος MindUp, τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούςν και έχουν στόχο την τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και η διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, μετά την δημοσιοποίηση του σεμιναρίου αντέδρασε έντονα, εκδίδοντας ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «εξωχριστιανικές θρησκευτικές δοξασίες».

Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός διοργανώνει τα εν λόγω σεμινάρια σε όλο τον κόσμο εδώ και 17 χρόνια και όπως λέει η ίδια
στη διάρκεια λειτουργίας τους έχουν ωφεληθεί 6 εκατομμύρια παιδιά.

Σε αναρτήσεις ιστοσελίδων του εξωτερικού, ωστόσο, γίνεται λόγος για πρακτικές που «συνδέονται με τον διαλογισμό και τη βουδιστική φιλοσοφία που υποστηρίζει και διαδίδει τις πολιτιστικές αξίες της ανατολής».

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος επισημαίνει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορήθηκε από τον διαδικτυακό τύπο, σχετικά με τη διεξαγωγή σεμιναρίου προγράμματος MindUp εντός των ορίων της εκκλησιαστικής ευθύνης της, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Η Αντιαιρετική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συναίσθηση του καθήκοντός της και υπευθυνότητα πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ήτοι το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου) τα εξής.

Σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Διδάσκει προς όλους την αγάπη και είναι αντίθετη με την μισαλλοδοξία. Έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:08