search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Creta Farms: Πρόταση «σφήνα» από επενδυτικό fund του Λονδίνου – Τι δάνειο δίνει, ποιο ενέχυρο ζητά

05.02.2020 07:50
Creta Farms: Πρόταση «σφήνα» από επενδυτικό fund του Λονδίνου - Τι δάνειο δίνει, ποιο ενέχυρο ζητά - Media

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης της χειμαζόμενης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms που θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή σελίδας με την ανάληψη του ελέγχου της από την Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στον Capital.gr πως μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ό,τι αφορά στο πρώτο μέρος της συμφωνίας που αφορά στο “κλείδωμα” των νομικών κειμένων.

Φυσικά μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης απαιτούνται ακόμη αρκετά βήματα, με πρώτο την έγκριση αυτού από τη γενική συνέλευση της εισηγμένης. Υπό την προϋπόθεση ότι αύριο Τετάρτη θα κλείσει το πρώτο μέρος της διαδικασίας, τότε η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 24 ή στις 25 του μήνα.

Στις 29 Φεβρουαρίου, βάσει της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, λήγει η τετράμηνη προστασία από τους πιστωτές της. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η συζήτηση αυτής εκτιμάται ότι θα γίνει πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου ενώ η έκδοση της απόφασης δεν πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από τις αρχές Καλοκαιριού.

Και ενώ Impala και πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων και σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε η Impala αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, πριν από 15 ημέρες εμφανίσθηκε στο προσκήνιο νέος ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές πρόκειται για τη Blantyre Capital, επενδυτικό fund με έδρα στο Λονδίνο, την πρόταση του οποίου έχουν απορρίψει. Με βάση τις ίδιες πηγές η πρόταση της Blantyre Capital προέβλεπε την παροχή δανείου 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms με επιτόκιο 8% και arrangement fee 3%, το οποίο η εταιρεία θα έπρεπε να εξοφλήσει σε βάθος πενταετίας.

Επίσης για την εξασφάλισή της η Blantyre Capital ζητούσε όλες τις μετοχές της Creta Farms, πρώτο ενέχυρο σε όλο το ενεργητικό της αλλαντοβιομηχανίας, ενώ για την κάλυψη του ανοίγματος που έχει η Creta Farms προς τις Τράπεζες η πρόταση προέβλεπε “κούρεμα” 67,88% και εξόφληση των 35 εκατ. ευρώ από τα 109 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα με bullet loan σε βάθος 9ετίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:06