search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Άσαντ: Φύγε από την Ιντλίμπ ώς το τέλος του μήνα ή ετοιμάσου για αιφνιδιαστικά «χτυπήματα»

05.02.2020 09:36
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Άσαντ: Φύγε από την Ιντλίμπ ώς το τέλος του μήνα ή ετοιμάσου για αιφνιδιαστικά «χτυπήματα»  - Media

 

Προθεσμία στο καθεστώς Άσαντ για να αποχωρήσει από την Ιντλίμπ ώς το τέλος του μήνα έδωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εάν ο συριακός στρατός δεν αποσύρει τα στρατεύματά του πίσω από τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια προειδοποίησε με στρατιωτική δράση. «Αν δεν το κάνετε, η Τουρκία θα το κάνει μόνη της» απείλησε το καθεστώς Άσαντ. 

«Οι αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας θα κινούνται ελεύθερα, και εάν χρειαστεί θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν ότι οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, με κήρυξη της επαρχίας ως αποστρατικοποιημένη ζώνη, δεν εφαρμόζονται.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Τουρκία εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη, στη βορειοανατολική Συρία προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Δαμασκού που έκανε λόγο για «απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που σέβονται την κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ακεραιότητα».

Η στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» τερματίστηκε λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν διαδοχικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, η συμφωνία με Μόσχα προβλέπει παρουσία ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και συνοριοφυλάκων της Δαμασκού προκειμένου να διασφαλιστεί η απομάκρυνση των δυνάμεων της YPG και των όπλων τους σε βάθος «30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα» δηλαδή εκτός της ζώνης ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15