search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:36
MENU CLOSE

Φωτογραφίες ελπίδας από την Αυστραλία της πύρινης καταστροφής (Photos)

05.02.2020 11:14
Φωτογραφίες ελπίδας από την Αυστραλία της πύρινης καταστροφής (Photos) - Media

 

Τους τελευταίους μήνες η Αυστραλία επλήγη από φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή.

Oπως αναφέρει η Βραδυνή, οι πολύμηνες καταστροφικές πυρκαγιές που χειροτέρεψε η παρατεταμένη ξηρασία, και οι πλημμύρες που ακολούθησαν, είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 19 ανθρώπων, ενώ οι έως τώρα απώλειες σε δασικές και ημι-δασικές εκτάσεις καλύπτουν περίπου δύο Βέλγια, ή μία Ιρλανδία ή το ένα τρίτο της Ελλάδας!

Ήδη έχουν αφανιστεί περί τα 1,25 δισεκατομμύρια ζώα, κυρίως θηλαστικά, πουλιά και ερπετά σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του World Wildlife Fund Australia, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βατράχια, τα έντομα και τα άλλα ασπόνδυλα.

Όσο για τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα του νερού και το κλίμα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φανούν και το σίγουρο είναι πως δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια.

Ωστόσο, η ελπίδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της και οι φωτογραφίες με τα πρώτα φυτά, που ξεπροβάλλουν ολοζώντανα και λαμπερά πάνω στο μαύρο της καταστροφής, είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή συνεχίζεται και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε όμορφη κάθε μέρα όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες του borepanda.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:36