search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:32
MENU CLOSE

Επιστολή Βενιζέλου με 8 προτάσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς

09.06.2012 13:51
Επιστολή Βενιζέλου με 8 προτάσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς - Media

Επιστολή με οκτώ προτάσεις για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα στείλει την Κυριακή στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε γνωστό μιλώντας κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή με οκτώ προτάσεις για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα στείλει την Κυριακή στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε γνωστό μιλώντας κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.

Οι οκτώ προτάσεις είναι οι εξής:

1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.

2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

3. Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.

4. Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.

5. Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.

6. Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.

7. Συμφωνία για επενδύσεις.

8. Δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την εν λόγω πλατφόρμα «εθνικό κοινό παρανομαστή».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα και υποστήριξε πως υπάρχει ανάγκη για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. «Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη και τον εγγυητή αυτής της προσπάθειας» πρόσθεσε και κάλεσε σε συστράτευση τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός αδιεξόδου. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η εικόνα που έχουμε είναι η εικόνα μιας χώρας ακυβέρνητης. Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε, η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας αξίζει δεν είναι η Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της βίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζούμε τον κίνδυνο ενός διχασμού. Εχει διαρραγεί η ενότητα της κοινωνίας και, δυστυχώς, και η ενότητα του έθνους. Κυριαρχεί το ερώτημα: Που βαδίζει η χώρα;» συνέχισε.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδίδεται σε παλαιοκομματική παροχολογία.

Από τα βέλη του Ευ.Βενιζέλου όπως ήταν φυσικό δεν γλίτωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στον επικεφαλής του οποίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε δημαγωγία και λαϊκισμό.

Σχολιάζοντας το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ -«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ»-  ο Ευ. Βενιζέλος αντέτεινε «Ευρώπη και ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ», «ρευστότητα ή ΣΥΡΙΖΑ», «ανάπτυξη ή ΣΥΡΙΖΑ», «νέες θέσεις εργασίας ή ΣΥΡΙΖΑ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:31