search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και στήριξη στον στόχο Τσίπρα για διεύρυνση – Αιχμές για δημοσιεύματα

05.02.2020 14:44
ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και στήριξη στον στόχο Τσίπρα για διεύρυνση - Αιχμές για δημοσιεύματα - Media
 
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κομματικές πηγές η προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα συζητιόταν ο απολογισμός της διακυβέρνησης παίρνει αναβολή για το επόμενο Σαββατοκύριακο.
 
Όπως σημείωνε το “Π” σε πρωινό δημοσίευμα πληροφορίες ανέφεραν ως αιτία πιθανής αναβολής το ότι δεν είχε ετοιμαστεί εγκαίρως το κείμενο απολογισμού, ωστόσο φαίνεται ότι στην επιλογή για αναβολή επιδρά και το κλίμα έντασης που έχει ξεσπάσει με αφορμή το ζήτημα του ονόματος και της πρότασης των “προεδρικών” να τεθεί ως ερώτημα σε εσωκομματικό δημοψήφισμα πριν το συνέδριο. Πάντως το κείμενο του απολογισμού θα έρθει τελικώς στην Πολιτική Γραμματεία την Παρασκευή, οπότε το όργανο θα συνεδρια΄σει ξανά για να προετοιμάσει την ΚΕ του επόμενου Σαββατοκύριακου υπό τα νέα δεδομένα.
 
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του ο Νίκος Βούτσης ο οποίος αναπτύσσει κοινό βηματισμό με άλλα κραταιά στελέχη του κόμματος όπως ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης, αλλά επιχειρεί να στήσει γέφυρες μεταξύ των “στρατοπέδων” δηλώνοντας θετικός στην προοπτική προσθήκης ενός προσδιορισμού στο όνομα αποκλείοντας ωστόσο ένα προσυνεδριακό δημοψήφισμα για το θέμα.
 
ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΠΓ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της»
Πάντως, μετά το τέλος της συνεδρίασης, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε έστειλε μήνυμα ενότητας εντός του κόμματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ασκούσαν κριτική σε επιλογές και πρόσωπα.
 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.
 
Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.
 
Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου. Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.
 
Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44