search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Το Ιράν ετοιμάζει διαστημικές κάψουλες για να στείλει άνθρωπο στο διάστημα

05.02.2020 15:43
Το Ιράν ετοιμάζει διαστημικές κάψουλες για να στείλει άνθρωπο στο διάστημα - Media

 

Στην ανακοίνωση πως η χώρα του έχει ξεκινήσει τη δημιουργία διαστημικών θάλαμων, που θα μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες στο διάστημα, προχώρησε ο υπουργός Πληροφοριών και Τεχνολογιών Επικοινωνίας του Ιράν, Μοχάμαντ Γιαβάντ Αζάρι Γιαχρομί.

«Σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε το εξής. Σήμερα έχουμε κατευθύνει το ερευνητικό κέντρο του υπουργείου των Επιστημών στη δημιουργία πέντε διαστημικών θάλαμων για τη χώρα μας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να μεταφέρουμε ένα άτομο σε τροχιά 190 χιλιομέτρων» δήλωσε ο Γιαχρομί κατά τη διάρκεια φόρουμ την Τρίτη, όπως αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Τον Ιανουάριο, ο Γιαχρομί είχε δηλώσει πως το Ιράν είχε ετοιμάσει έξι δορυφόρους για εκτόξευση στο διάστημα. Τον Οκτώβριο της χρονιάς που πέρασε, ο υπουργός δήλωσε πως το Ιράν σκοπεύει να εκτοξεύσει στο διάστημα νέους δορυφόρους μέχρι το τέλος του τρέχοντος Ιρανικού έτους, το οποίο συμπίπτει με την 19η Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως το Ιράν σχεδιάζει να στείλει έναν αστροναύτη στο διάστημα, αλλά χρειαζόταν τη βοήθεια άλλων χωρών για να το πραγματοποιήσει. Ο Γιαχρομί είχε αναφέρει τη Ρωσία συγκεκριμένα, ως μία από τις χώρες με τις οποίες το Ιράν σκοπεύει να συνομιλήσει για πιθανή βοήθεια στην αποστολή Ιρανού αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50