search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Τρόμος στη Λέσβο: Οπλισμένοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε θαμώνες καταστήματος (Video)

05.02.2020 16:05
Τρόμος στη Λέσβο: Οπλισμένοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε θαμώνες καταστήματος (Video) - Media
 
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο. Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στη Μόρια, νέα ένταση και αναστάτωση προκλήθηκε στη Μυτιλήνη το βράδυ της Τρίτης, αυτή τη φορά από αγνώστους, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επιβεβαίωσαν αστυνομικές αρχές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μία ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων βγήκε στους δρόμους της Μυτιλήνης και άρχισε να ελέγχει τους περαστικούς, Έλληνες και ξένους. Οι μάρτυρες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων ήταν φοιτητές, εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα. Σημειώνεται πως σε όλα τα περιστατικά χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία.
 
Η ιστοσελίδα stonisi.gr, αποκαλύπτει ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η ομάδα των κρανοφόρων που αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Νωρίτερα, μέλη αντιφασιστικών -κυρίως φοιτητικών- οργανώσεων, είχαν κάνει πορεία από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου η Αστυνομία τους σταμάτησε και δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν.
 
Σημειώνεται πως τα ίδια άτομα που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα, είχαν μεταβεί το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης στο χωριό της Μόριας. Αυτό που έκαναν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν να ελέγχουν σπίτια και μαγαζιά προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ, στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία έπειτα από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.
 
Μάλιστα, χθες χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς προκλήθηκε ανάφλεξη υλικών σε ερειπωμένη κατοικία έπειτα από ρίψη βεγγαλικού. Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας, ένα ακατοίκητο κτίσμα στη Μόρια κάηκε από φωτιά, που ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες.
 
Επίσης, έγινε γνωστό ότι το Δημοτικό Σχολείο της Μόριας θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/stonisi.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09