search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:13
MENU CLOSE

Στήριξε τα ομόλογα η αισιοδοξία της ΕΚΤ για τις επιπτώσεις του κορονοϊού

05.02.2020 16:18
Στα 12,9 δισ. ευρώ η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η ΕΚΤ - Media

 

Με μικρές διακυμάνσεις στην απόδοση τους, παρά τις ρευστοποιήσεις, διαπραγματεύτηκαν στη δευτερογενή αγορά τα σημαντικότερα ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου νωρίς το απόγευμα κυμαίνονταν στο 1,167%, απο 1,17% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,33%, από 0,369%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές καθώς η επιδημία του νέου κορoναϊού προσθέτει στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, αλλά ο αντίκτυπός της μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος και προσωρινός, περιορίζοντας την ανάγκη ανάληψης πολιτικής, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Philip Lane, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι οι επιδημίες τείνουν να έχουν βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και οι οικονομίες στη συνέχεια να ανακάμψουν.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 84 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφτηκε στο 20ετές ομόλογο με 20 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,17% χθες, έναντι -0,37% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 1,54% από 1,57%

Στην αγορά συναλλάγματος πιέσεις δέχεται το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1.1007 δολ. από 1,1037 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η υπεροχή της οικονομίας των ΗΠΑ συνεχίζει να ευνοεί το δολάριο. Θετικά ήταν για το αμερικανικό νόμισμα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη χθεσινή ημέρα για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη χθεσινή ομιλία του στο Κογκρέσο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα οικονομικά επιτεύγματα κάνοντας λόγο για μια «ισχυρή αμερικανική οικονομία».

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,338%, στη διάρκεια των 3μηνων στο -0,398% και στο μήνα στο -0,453%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1023 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00