search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Δένδιας προς ΣΥΡΙΖΑ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων

05.02.2020 17:13
Δένδιας για διερευνητικές επαφές με Τουρκία: Θα κάνουμε συνομιλίες, όχι διαπραγματεύσεις - Media

 

«Συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα, ανακόλουθη με την κρισιμότητα των στιγμών, η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και η αυθαίρετη ερμηνεία συμβάντων με στόχο την επιδίωξη κομματικών σκοπιμοτήτων» αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου υπουργού Εξωτερικών επισημαίνει πως «οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες επιπολαιότητες και αναμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Περαιτέρω υπογραμμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μικροπολιτικούς διαλόγους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και διαμηνύει ότι «θα συνεχίσει να ασκεί εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική θωράκιση και προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα».

Στο μεταξύ, στη Μάλτα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Ζορζ Bέλα.

Ο Νίκος Δένδιας εξήγησε στον Πρόεδρο της Μάλτας, τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας στη Βαλέτα, συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την κυβέρνηση της Τουρκίας», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση. «Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τον Ζορζ Βέλα για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μάλτας, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46