search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:41
MENU CLOSE

ΚΚΕ για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό: Κοροϊδία ως κυβέρνηση, κοροϊδία και ως αντιπολίτευση;

05.02.2020 18:10
Σκληρό ΚΚΕ κατά Ιεράς Συνόδου: Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ιδεοληψίες - Media
 
Με καυστικό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού.
 
Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σχολίασε την πρωτοβουλία ως εξής:
 
«Κοροϊδία ως κυβέρνηση, κοροϊδία και ως αντιπολίτευση;
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απέρριψε, ως κυβέρνηση, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και πλήρη αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τώρα, με την πρόταση νόμου που καταθέτει, παραπέμπει στο 2022 την κατάργηση του νόμου που παραχωρεί στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας την αρμοδιότητα να αποφασίζει το ύψος του κατώτατου μισθού, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!
 
Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι η πλήρης κατάργηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, η κατάργηση του άθλιου νόμου “Βρούτση – Αχτσιόγλου”, η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η πλήρης αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15