search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Ταύρος 500 κιλών όρμηξε σε άνδρα κατά τη διάρκεια φεστιβάλ και τον πέταξε στον αέρα σαν πάνινη κούκλα (Video)

06.02.2020 14:20
Ταύρος 500 κιλών όρμηξε σε άνδρα κατά τη διάρκεια φεστιβάλ και τον πέταξε στον αέρα σαν πάνινη κούκλα (Video) - Media

 

Η κακοποίηση των ταύρων σε διάφορα φεστιβάλ στην Ισπανία, αλλά και στις ταυρομαχίες, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Όμως δεν είναι πάντα ο ταύρος αυτός που θα πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Συχνά πυκνά γίνονται και ατυχήματα και πολλές φορές άνθρωποι τραυματίζονται και άλλοι πεθαίνουν.

Στο Benaocaz του Cádiz σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, όπου οι ταύροι αμολιούνται και τρέχουν στους στενούς δρόμους και μπροστά τους σαν να τους κυνηγάνε, τρέχουν ομάδες ανθρώπων συνέβη το περιστατικό που θα δείτε.

Στο λιθόστρωτο δρομάκι ο μαύρος ταύρος αφηνιασμένος έτρεχε πίσω από τους τολμηρούς άνδρες. Οι περισσότεροι είχαν σκαρφαλώσει στα περβάζια των χαμηλών παραθύρων και ο ταύρος περνούσε από δίπλα τους και δεν τους άγγιζε. Εκείνη τη στιγμή διάλεξε ένας 56χρονος να κατέβει από την ασφάλεια του παραθύρου και να αρχίσει να τρέχει.

Ο ταύρος φυσικά τον πρόλαβε με δυο δρασκελιές. Τον κουτούλησε με τα κέρατα του και τον πέταξε ψηλά στον αέρα σαν να ήταν πάνινη κούκλα. Ο άνδρας πριν καν πέσει στο έδαφος είχε χάσει τις αισθήσεις του από το χτύπημα. Ο ταύρος συνέχιζε να τον κουτουλάει την ώρα που άλλοι άνδρες έτρεξαν και προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή του για να σώσουν τον άνδρα.

Ο 56χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και δίνει μάχη για τη ζωή του. Έχει υποστεί πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι έχει τραυματιστεί και στον ένα του πνεύμονα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέβηκε το βίντεο ο κόσμος μόνο με καλό μάτι δεν το είδε: «Συνεχίστε να παίζετε τέτοια ανόητα παιχνίδια» έγραψε κάποιος ενώ κάποιος άλλος συμπλήρωσε: «Ήταν ένα καλό παράδειγμα για τους ηλίθιους που για να διασκεδάσουν βασανίζουν δυστυχισμένα ζώα.»

Το χωριό Benaocaz διοργανώνει κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ που ονομάζεται San Blas προς τιμήν του προστάτη του. Το πιο διάσημο φεστιβάλ με ταύρους στην Ισπανία είναι το San Fermin της Παμπλόνα, όπου οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους με τους ταύρους να τους κυνηγούν στους δρόμους της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17