search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Πώς η Συρία… έκανε κακό στα Su-35 και Su-57 (Photos)

06.02.2020 15:11
Πώς η Συρία... έκανε κακό στα Su-35 και Su-57 (Photos) - Media
 
Παρόλο που το Su-35 και το Su-57 αποτελούν τα «διαμάντια» της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας και την “αιχμή του δόρατος” για επιχειρήσεις, εντούτοις έχει προκύψει ένα ζήτημα, το οποίο η Μόσχα όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να ξεπεράσει.
 
Η δυναμική των αεροσκαφών Su-35 και Su-57 είναι γνωστή. Οι ικανότητές τους, η πτητική λειτουργία και τα σύγχρονα λειτουργικά και οπλικά συστήματα, τα καθιστούν αδιαμφισβήτητα, κυρίαρχους στις αεροπορικές επιδρομές, ωστόσο τα πανίσχυρα μαχητικά έχουν μία “αχίλλειο” φτέρνα και δεν σχετίζεται με τις αποδόσεις τους.
Αυτό είναι το γεγονός ότι ενώ το Su-35S είχε εξαιρετική απόδοση στη Συρία, όπως και το Su-57, δεν είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν άλλα εχθρικά αεροσκάφη και να αποδείξουν πλήρως τις δυνατότητές του, ώστε οι διεθνείς αγοραστές να μην μπορούν να πειστούν για την αποτελεσματικότητα, καταστροφικότητα και απόδοσή τους και κατ’ επέκταση να προκύψουν συμφωνίες για την απόκτησή τους, ανεβάζοντας έτσι τις ρωσικές εξαγωγές.
Την ίδια στιγμή που άλλα αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως το Su-30SM και το βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 Fullback, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους,το Su-35 και 57 δεν κατάφεραν να “δείξουν” τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που συναντούσαν αντίπαλο στον αέρα.
 
Πράγματι, όλα τα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ακόμη εισέλθει στην παραγωγή, έχουν δοκιμαστεί στη Συρία, γεγονός που βοηθά όχι μόνο τους Ρώσους να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την απόδοση των όπλων και να βελτιώσουν τα συστήματα αυτά, αλλά και ως επίδειξη αυτών των δυνατοτήτων για πιθανούς πελάτες, ως μέσο μάρκετινγκ.
Ωστόσο, η Ρωσία ενώ απέκτησε πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία, λειτουργώντας τα μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, οι ενέργειες αυτές δεν της απέφεραν άμεσα ορατά αποτελέσματα για την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.
Παρ ‘όλα αυτά, το Sukhoi Su-35S Flanker-E είναι το ισχυρότερο μαχητικό που λειτουργεί σήμερα στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία καθώς το Su-57 δεν έχει δώσει ακόμα τα απαραίτητα πειστήρια για να διεκδικήσει τον τίτλο. Η κατασκευή του είναι πολύ καλή, είναι γρήγορο και φέρνει τεράστιο ωφέλιμο φορτίο και σίγουρα θα απασχολήσει και άλλες αεροπορικές δυνάμεις για την απόκτησή τους όχι μόνο την Ινδονησία ή την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF).
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12