search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Επτάχρονο κοριτσάκι βλέπει το δέρμα της να μετατρέπεται σε πέτρα – Η ζωή του είναι μια κόλαση (Photos/Video)

06.02.2020 16:30
Εξάχρονο αγοράκι πέταξε ένα γεμάτο μπουκάλι σαμπάνιας από το διαμέρισμα του στον 23ο όροφο και πέτυχε ένα 4χρονο κορίτσι που περνούσε από κάτω (Video) - Media

 

Οι γιατροί που εξέτασαν την 7χρονη Rajesh Wari από το Chhattisgarh της Ινδίας, διαπίστωσαν ότι η μικρή κοπέλα πάσχει από μια σπάνια πάθηση του δέρματος που ονομάζεται «ιχθύαση».

Το δέρμα της μικρής κοπέλας μοιάζει να αποτελείται από πέτρες και η ζωή της έχει γίνει κόλαση, αφού δυσκολεύεται πολύ να καθίσει να  μετακινηθεί ακόμη και για να πάει στο νοσοκομείο να την εξετάσουν οι γιατροί.

Οι ακατέργαστες φουσκάλες έχουν καλύψει τα χέρια, τα πόδια και το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης της και είναι επώδυνες σε κάθε της κίνηση.

Η ιχθύαση είναι κληρονομική νόσος με κύριο χαρακτηριστικό το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα. Κλινικά η κοινή ιχθύαση χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα δέρματος σε συνδυασμό με λέπια μικρά, λεπτά, αλευρώδη ή μεγάλα, παχιά και φυλλώδη. Ανάμεσα στα λέπια το δέρμα είναι λεπτό και πτυχωτό. Η έκκριση των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων είναι ελαττωμένη με αποτέλεσμα τη δυσανεξία στις θερμές και υγρές μέρες.

Το εξάνθημα μπορεί να είναι γενικευμένο και συνήθως είναι συμμετρικό. Καταλαμβάνει κυρίως τον κορμό και τις εκτατικές επιφάνειες των άκρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34