search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Aνθεκτικά τα ομόλογα στις ρευστοποιήσεις

06.02.2020 17:12
Ομόλογα: Η υπερπροσφορά ασκεί πιέσεις στις τιμές των ομολόγων της περιφέρειας - Media

 

Κυριάρχησαν και σήμερα οι ρευστοποιήσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι αποδόσεις των περισσοτέρων ομολόγων, δεν αυξήθηκαν.

Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς κυμάνθηκε στο 1,16% με 1,17%, και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 0,336%.

Η δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα της για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δεν κατάφερε να τονώσει τη ζήτηση. Ωστόσο, η εκτίμηση της για την σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας ευνόησε τα ομόλογα του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης και κυρίως τα γερμανικά. Προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η ανακοίνωση της Κίνας για την μείωση κατά το ήμισυ των πρόσθετων δασμών που εισπράχθηκαν από προϊόντα των ΗΠΑ πέρυσι, ύψους περίπου 1,7 δισ. δολαρίων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 72 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 15ετές ομόλογο με 18 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,17% χθες, έναντι -0,35% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 1,52% από 1,54% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1.10975 δολάρια από 1,10965 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ανακοίνωση της Κίνας για την πρόθεση της να περιορίσει τους δασμούς που έχει επιβάλει σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, βελτίωσε σημαντικά το επενδυτικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στραφούν σε νομίσματα υψηλότερου κινδύνου, εγκαταλείποντας το δολάριο.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,274%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο -0,339%, στη διάρκεια των 3 μηνών στο -0,395% και στο μήνα στο -0,456%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1003 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18