search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:24
MENU CLOSE

Forbes: Αυτοί ειναι οι πιο πλούσιοι Ρώσοι

06.02.2020 18:28
Forbes: Αυτοί ειναι οι πιο πλούσιοι Ρώσοι - Media

 

Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν βρίσκεται πρώτος στο κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes Real Time.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν σε μία ημέρα και συγκεκριμένα σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στα 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό συνέβη χάρη στην διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, (αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών. Από τις αρχές του 2019 η αξία των μετοχών του γίγαντα αυτού της χαλυβουργίας αυξήθηκε κατά 60%. Αν πριν από ένα χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή είχε φθάσει στις 13500 ρούβλια σήμερα βρίσκεται στα 21426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ με περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Novatek Λεονίντ Μίχελσον με 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο νικελίου και παλλαδίου, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, αργυρού, στην παραγωγή ιριδίου, σεληνίου, ρουθηνίου και τελλουρίου. Η Nornikel διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, στη Φιλανδία και τη Νότιο Αφρική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22