search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:13
MENU CLOSE

3,46 εκατ. δολάρια για το γεύμα με τον Μπάφετ

11.06.2012 06:27
3,46 εκατ. δολάρια για το γεύμα με τον Μπάφετ - Media

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το ποσό που συγκεντρώθηκε στην δημοπρασία για ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81 ετών Γουόρεν Μπάφετ.

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το ποσό που συγκεντρώθηκε στην δημοπρασία για ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81 ετών Γουόρεν Μπάφετ.

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης ώστε να γευματίσει μαζί με τον διάσημο μεγαλοεπενδυτή έφτασε τα 3,46 εκατομμύρια δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνά κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό που είχε κοστίσει τότε το επίσης διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γεύμα του νικητή με τον Γουόρεν Μπάφετ θα γίνει στη Νέα Υόρκη και ο πλειοδότης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, έχει το δικαίωμα να καλέσει στο τραπέζι επτά φίλους του. Θεωρείται για τον νικητή ένα καλό διαβατήριο για τον κόσμο των μεγαλοεπενδυτών.

Η δημοπρασία διεξάγεται για 13η κατά σειρά χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Glide» του Σαν Φρανσίσκο η οποία ασχολείται επιτυχημένα με την αρωγή σε υποσιτισμένους ανθρώπους, μάχεται υπέρ της προστασίας των γυναικών και κατά της οικογενειακής βίας.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Ο 81χρονος διάσημος επενδυτής είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που υπολογίζεται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια και η οποία τον κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο τον οποίο καταρτίζει το οικονομικό περιοδικό Forbes.

πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35