search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Όλα καλά στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού της Πάτρας – Από τη Δευτέρα τα κανονικά δρομολόγια (Video)

07.02.2020 10:58
Προαστιακός: Νέα δρομολόγια από Δευτέρα από και προς Αίγιο - Media

 

Δεν είναι ψέμα! Ο προαστιακός σφύριξε στην Κ. Αχαία , σήμερα το πρωί δοκιμαστικά και από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου κανονικά, επίσημα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΟΣΕ Πάτρας, Χρ. Οικονόμου, δεν παρουσιάστηκε κάποιο απρόοπτο και όλα κύλησαν ομαλά.

Όπως αναφέρει το PatrasTimes, οι ράγες καθαρίζονται, καλλωπίζονται οι σταθμοί και δημιουργούνται νέοι που δεν είχαν προβλεφθεί, ασφαλίζονται οι διαβάσεις και κλείνουν οι εκκρεμότητες με τα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και την ηλεκτροδότηση των αποβάθρων.

Από τον ΟΣΕ αναμένεται η σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζεται την κυκλοφορία της γραμμής και τους συρμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για αρχή τα δρομολόγια θα είναι έως 5 από την Πάτρα προς Κ. Αχαϊα και το αντίστροφο, με στόχο να αυξάνονται προοδευτικά έως το καλοκαίρι που θα υπάρχει και μεγαλύτερη ζήτηση.

Έργο πνοής

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την περιοχή που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση της Πάτρας με την Κ. Αχαΐα.

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος (Αγ. Βασίλειος-Πάτρα), σύμφωνα με στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αυτή τη στιγμή για την Αχαϊκή πρωτεύουσα και τα προάστιά της το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς, αφού και το αντίτιμο είναι χαμηλό και ο χρόνος μετακίνησης γρήγορος.

Τοπικοί παράγοντες, φορείς και θεσμικοί καλωσορίζουν την άφιξη του προαστιακού στην Κ. Αχαΐα, ένα έργο που μόνο στα χαρτιά είχε δοκιμαστεί προεκλογικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:07