09/04/2020 01:17:50

Όλα καλά στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού της Πάτρας - Από τη Δευτέρα τα κανονικά δρομολόγια (Video)

Όλα καλά στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού της Πάτρας - Από τη Δευτέρα τα κανονικά δρομολόγια (Video) - Media

 

Δεν είναι ψέμα! Ο προαστιακός σφύριξε στην Κ. Αχαία , σήμερα το πρωί δοκιμαστικά και από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου κανονικά, επίσημα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΟΣΕ Πάτρας, Χρ. Οικονόμου, δεν παρουσιάστηκε κάποιο απρόοπτο και όλα κύλησαν ομαλά.

Όπως αναφέρει το PatrasTimes, οι ράγες καθαρίζονται, καλλωπίζονται οι σταθμοί και δημιουργούνται νέοι που δεν είχαν προβλεφθεί, ασφαλίζονται οι διαβάσεις και κλείνουν οι εκκρεμότητες με τα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και την ηλεκτροδότηση των αποβάθρων.

Από τον ΟΣΕ αναμένεται η σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζεται την κυκλοφορία της γραμμής και τους συρμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για αρχή τα δρομολόγια θα είναι έως 5 από την Πάτρα προς Κ. Αχαϊα και το αντίστροφο, με στόχο να αυξάνονται προοδευτικά έως το καλοκαίρι που θα υπάρχει και μεγαλύτερη ζήτηση.

Έργο πνοής

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την περιοχή που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση της Πάτρας με την Κ. Αχαΐα.

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος (Αγ. Βασίλειος-Πάτρα), σύμφωνα με στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αυτή τη στιγμή για την Αχαϊκή πρωτεύουσα και τα προάστιά της το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς, αφού και το αντίτιμο είναι χαμηλό και ο χρόνος μετακίνησης γρήγορος.

Τοπικοί παράγοντες, φορείς και θεσμικοί καλωσορίζουν την άφιξη του προαστιακού στην Κ. Αχαΐα, ένα έργο που μόνο στα χαρτιά είχε δοκιμαστεί προεκλογικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.