Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκοι αυγών
1 και ¼ της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 1 λεμόνι (1 κουταλιά της σούπας περίπου)
1 και ¼ της κούπας μαρμελάδα της προτίμησής σας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ σας ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Προσαρμόστε το εξάρτημα για τις ζύμες και προσθέστε στον κάδο τα αυγά, τους κρόκους, το βούτυρο και το ξύσμα.
Χτυπήστε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά και βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ. Πάνω στον πάγκο σας ή σε επίπεδη επιφάνεια, σχηματίστε μια μπάλα και αφού την τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε την στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175ο C.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε το ¼ και αφήστε το στην άκρη για την διακόσμηση στο τέλος. Συνεχίστε ανοίγοντας με τον πλάστη, σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια, το υπόλοιπο της ζύμης.
Μεταφέρετε με τη βοήθεια του πλάστη, τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι (περίπου
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα η τάρτα.
Συμβουλή
Η συνταγή αυτή βγάζει μεγάλη ποσότητα ζύμης για το ταψάκι των
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.