search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Ρωσία: Παρθενικό ταξίδι για το εκσυγχρονισμένο Tu-160M – Το εμβληματικό σοβιετικό βομβαρδιστικό με τις πυρηνικές βόμβες! (Video)

07.02.2020 12:13
Ρωσία: Παρθενικό ταξίδι για το εκσυγχρονισμένο Tu-160M - Το εμβληματικό σοβιετικό βομβαρδιστικό με τις πυρηνικές βόμβες!  (Video) - Media

 

Το παρθενικό του ταξίδι έκανε στους αιθέρες το εκσυγχρονισμένο ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-160. Το εμβληματικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της Ρωσίας που μπορεί να φέρει πυρηνικές βόμβες, διαθέτει πλέον ολοκαίνουργια ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και πλήγησης και άλλο εξοπλισμό, και εκτιμάται ότι αυτές οι αλλαγές διπλασίασαν την αποτελεσματικότητά του στη μάχη.

Βίντεο  του εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό στρατό την Πέμπτη, αν και η δοκιμαστική πτήση του πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο εργοστάσιο αεροσκαφών του Καζάν. Το αεροπλάνο έκανε ένα σύντομο ταξίδι, παραμένοντας στον αέρα για περίπου μισή ώρα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Το βομβαρδιστικό Tu-160 παρουσιάστηκε για πρώτγη φορά στο τέλος της σοβιετικής εποχής και παρέμεινε στην υπηρεσία της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας από τότε. Όλα τα υπάρχοντα αεροσκάφη αναμένεται να αναβαθμιστούν στις προηγμένες εκδόσεις «Μ» και «Μ2», ενώ πολλά αεροσκάφη Tu-160M2 αναμένεται να κατασκευαστούν από την αρχή.

Οι εκδόσεις «M» και «M2» αναμένεται επίσης να εξοπλιστούν με καινούργιους, πιο αποδοτικούς κινητήρες, οι οποίοι θα επεκτείνουν την επιχειρησιακή εμβέλειά τους κατά 1.000 χιλιόμετρα – αν και τα στάνταρτ αεροσκάφη Tu-160 έχουν ήδη ένα εντυπωσιακό εύρος λειτουργίας 13.000 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν το εκσυγχρονισμένο αεροπλάνο έχει έχει εξοπλιστεί με τους νέους κινητήρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32