search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση στη Θουριγγία: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι μετά τον σάλο για τη συμμαχία Δεξιάς-Ακροδεξιάς

07.02.2020 15:41
Δημοσκόπηση στη Θουριγγία: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι μετά τον σάλο για τη συμμαχία Δεξιάς-Ακροδεξιάς - Media

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) φαίνεται ότι χρεώνονται ήδη την ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε από την εκλογή του Τόμας Κέμεριχ (FDP) ως πρωθυπουργού της Βαυαρίας με τις ψήφους του CDU αλλά και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε στο κρατίδιο το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το CDU, το οποίο στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου τερμάτισε τρίτο με ποσοστό 21,7%, θα έχανε σήμερα περίπου δέκα μονάδες και θα έπεφτε στο 12%.

Το FDP, το οποίο είχε εξασφαλίσει την είσοδό του στο τοπικό κοινοβούλιο με μόλις 70 ψήφους και ποσοστό 5%, θα έμενε σήμερα εκτός, περιοριζόμενο σε ποσοστό 4%.

Η Αριστερά, η οποία είχε κερδίσει τις εκλογές εμφανίζεται να ενισχύεται κατά 6 μονάδες και να φθάνει στο 37%, ενώ οι Πράσινοι από το 5,2% θα ανέβαιναν στο 7%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα από το 8,2% στο 9% και η ΑfD από 23,4% σε 24%.

Η συντριπτική πλειοψηφία (77%) των πολιτών στην Θουριγγία εκτιμά ως «λιγότερο καλό» ή ως «κακό» το γεγονός ότι ο Τόμας Κέμεριχ ανέχθηκε να εκλεγεί και με τις ψήφους της ΑfD, ενώ το 20% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56% όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση εκτιμούν πάντως ότι η εκλογή του με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Θουριγγία αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά στη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58