search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:24
MENU CLOSE

«Πυροδοτεί τη βόμβα» – Για «αλχημείες» της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2111
6-2-2020
08.02.2020 04:00
fofi-5.jpg

 

Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο επικρίνει το Κίνημα Αλλαγής τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Η Χαριλάου Τρικούπη εγκαλεί την κυβέρνηση για αδυναμία και ανικανότητα στη διαχείριση του ζητήματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως πλέον «πυροδοτεί τη βόμβα και καταφέρνει να εξεγείρει και τους πρόσφυγες/μετανάστες και τις τοπικές κοινωνίες». 
Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «αλχημείες» της «γαλάζιας» κυβέρνησης προκειμένου, όπως λέει, να παρουσιάσει αποτελεσματικότητα στο πεδίο της διαδικασίας για τις αιτήσεις ασύλου. «Και αυτή η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει. Εξήγγειλε αποσυμφόρηση. Από το φθινόπωρο είχαμε προειδοποιήσει πως κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στη Λέσβο. 

«Εξετάζουν μόνο τις αιτήσεις όσων εισήλθαν στα νησιά το 2020. Για να παρουσιάσουν με αλχημείες γρήγορες αποφάσεις και κάποιες δεκάδες επιστροφές στην Τουρκία για την τηλεόραση. 40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο “ψυγείο”. Δημιουργούν συνθήκες έντασης που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 
Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στα νησιά «για να προληφθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Και επιτέλους να ακούσει το βασικό αίτημα των νησιωτών και όλων των λογικών ανθρώπων. Αποσυμφόρηση τώρα». 

«Αλλάζει τη σειρά» 

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «10» ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση αλλάζει τη σειρά στους αιτούντες άσυλο. «Υπάρχουν πάνω από 40.000 άνθρωποι στα νησιά μας, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου. Έρχεται η κυβέρνηση της Ν.Δ., καταργεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλάζει πέντε υπευθύνους, επανιδρύει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο τέλος της μέρας έρχεται και φέρνει έναν νόμο ο οποίος, με τον τρόπο τον οποίο τον διαχειρίζεται, οδηγεί στη λειτουργία του από 1.1.2020, με αποτέλεσμα να έρχονται στην πρώτη σειρά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου από 1.1.2020» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 
«Αυτή είναι η αιτία για την οποία οι υπόλοιποι 40.000 πρόσφυγες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα προβλήματα. Διότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορούσε να σκεφτεί το αυτονόητο. Ότι αλλάζει τη σειρά. Άνθρωποι οι οποίοι είναι στη Λέσβο, στη Σάμο, τη Χίο, τέσσερα χρόνια, σήμερα βλέπουν να χάνουν τη σειρά τους και να μην έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το άσυλο» πρόσθεσε ο Χρηστίδης. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18