search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Νέα τηλεοπτική οδηγία: Υποχρεωτική η παιδική προστασία από τις πλατφόρμες streaming

07.02.2020 17:45
Νέα τηλεοπτική οδηγία: Υποχρεωτική η παιδική προστασία από τις πλατφόρμες streaming - Media

 

Νέα καθυστέρηση για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δόθηκε παράταση στη δικηγορική εταιρεία (Καρύδης και Συνεργάτες) που ανέλαβε την πρόταση υποβολής του νομοθετικού πλαισίου ως και τις 30 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν και τους παρόχους δικτύων ψηφιακής τηλεόρασης.

Η νέα Οδηγία, που πρέπει να ενσωματωθεί στα εθνικά δίκαια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως τον Σεπτέμβριο του 2020, καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να «εξασφαλίζουν ότι οι πάροχοι πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων» από προγράμματα, βίντεο και διαφημίσεις που ενδέχεται να βλάψουν τη σωματική, πνευματική ή ηθική τους ανάπτυξη.

Ακόμη, οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν μέτρα για βίντεο χρηστών ή διαφημίσεις που περιέχουν «υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας», όπως επίσης και μέτρα για βίντεο με περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να διαδώσει εγκληματική δράση και δημόσια πρόκληση σε τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος ή αδικήματα παιδικής πορνογραφίας, καθώς και αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι όροι και οι απαγορεύσεις που ισχύουν για την παραδοσιακή εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων θα ισχύσουν και στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στην ενσωμάτωση της Οδηγίας το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να επεξεργαστεί συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τις πλατφόρμες streaming που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24