search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46
MENU CLOSE

Επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου ελλιμενισμένου στο Νιού Τζέρσι εξετάζονται για τον νέο κορονoϊό

07.02.2020 17:45
Koρωνοϊός: Εγκλωβισμένοι 150 Έλληνες σε κρουαζιερόπλοια στην Καραϊβική - «Πληρώνουν» τη διαμάχη Τραμπ-εταιρειών - Media

 

Περίπου 24 επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Carribean το οποίο έχει ελλιμενιστεί στο Νιού Τζέρσι, ελέγχονται ως ύποπτα κρούσματα του νέου κοροναϊού και οι τέσσερις από αυτούς στάλθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαγιόν.

Ο Τζίμι Ντέιβις, δήμαρχος μιας πόλης που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι η νοσηλεία των τεσσάρων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) άφησαν να εννοηθεί ότι η δεν υφίσταται σοβαρή απειλή.

«Ενημερώθηκα ότι τα CDC θεωρούν το συμβάν αυτό ‘Κάτω του χαμηλού κινδύνου’» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Σε βίντεο διακρίνονται ασθενοφόρα να προσεγγίζουν το πλοίο και τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τουλάχιστον έναν άνθρωπο πάνω σε φορείο.

Στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού μέχρι στιγμής. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί συνολικά 12 κρούσματα, εκ των οποίων κανένα δεν ήταν θανατηφόρο. Τα CDC εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εκτεταμένης διάδοσης του ιού στις ΗΠΑ παραμένει πολύ χαμηλός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46