search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Θέλουν οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Nokia και την Ericsson;

07.02.2020 19:23
Θέλουν οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Nokia και την Ericsson; - Media
 
Μια περίεργη ιδέα κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους των ΗΠΑ προκάλεσε αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές τηλεπικοινωνιών, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον να παρέμβει.
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος παλιότερα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Verizon, πρότεινε η Ουάσινγκτον να προχωρήσει σε μια ριζοσπαστική κίνηση στον «πόλεμό» της με την Κίνα.
 
Ο Μπαρ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα μπορούσαν να αποκτήσουν μετοχική πλειοψηφία στις εταιρείες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού Nokia και Ericsson προκειμένου να αποκλείσουν εν τοις πράγμασι την κινεζική Huawei από τα δίκτυα 5G.
 
Η πρόταση Μπαρ, ωστόσο, «καταρρίφθηκε» σχεδόν άμεσα από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς ο οποίος μιλώντας στο CNBC είπε ότι «σέβομαι τον Μπαρ, αλλά πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να κινηθούμε είναι αυτός που περιέγραψε ο Ατζίτ Πάι (σ.σ. ο επικεφαλής της ΕΕΤΤ των ΗΠΑ)».
 
Ο Πάι έχει αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να απελευθερώσει μεγαλύτερο μέρος του φάσματος για χρήση από το 5G, και ο Πενς τόνισε ότι «αυτό είναι το σχέδιο που ενέκρινε ο πρόεδρος και με αυτό θα προχωρήσουμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:35