search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:07
MENU CLOSE

Ισπανία: Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα κορονoϊού

09.02.2020 10:40
Συναγερμός στον Π.Ο.Υ.: Αυξάνεται η διασπορά του κορωνοϊού λόγω των ταξιδιωτών - Media

 

Το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα το δεύτερο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, που βγήκαν θετικές στον ιό. Τα άλλα τρία άτομα βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Ο ασθενής είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που τέθηκαν υπό (ιατρική) παρακολούθηση στη Μαγιόρκα την Παρασκευή αφότου ήρθαν σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με τον ιό.

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:06