search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:44
MENU CLOSE

«Ώρα μηδέν» για τον κορονοϊό – «Πετάει» για Πεκίνο η ομάδα ειδικών του Π.O.Y.

09.02.2020 21:01
«Ώρα μηδέν» για τον κορονοϊό - «Πετάει» για Πεκίνο η ομάδα ειδικών του Π.O.Y. - Media

 

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναχώρησε την Κυριακή για το Πεκίνο, προκειμένου να ερευνήσει την επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ από τη Γενεύη.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, επισκέφθηκε το Πεκίνο στα τέλη Ιανουαρίου για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και υπουργούς της κυβέρνησης. Επέστρεψε με μια συμφωνία για να στείλει επιτόπου ο ΠΟΥ μια διεθνή αποστολή, όμως χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι να δώσει η κινεζική κυβέρνηση το πράσινο φως για τη σύνθεση αυτής της ομάδας.

“Ήμουν μόλις τώρα στο αεροδρόμιο για να δω τα μέλη της προωθημένης ομάδας της διεθνούς αποστολής ειδικών για τον 2019nCoV στην Κίνα”, έγραψε στο Twitter ο Γκεμπρεγεσούς.

Επικεφαλής της ομάδας αυτής είναι ο Δρ. Μπρους Άιλγουορντ που σύμφωνα με τον Γκεμπρεγεσούς είναι “βετεράνος” καθώς έχει πείρα από προηγούμενες υγειονομικές κρίσεις.

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί, πάνω από 37.000 τα κρούσματα στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανερχόταν σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν την ίδια ημέρα 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Πιο φονικός από τον SARS

Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43