search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Πρετεντέρης για ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ: Να ανανεωθούν, να μιλούν για τη χώρα και όχι για τα μαγαζάκια τους!

10.02.2020 10:39
Πρετεντέρης για ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ: Να ανανεωθούν, να μιλούν για τη χώρα και όχι για τα μαγαζάκια τους!  - Media

 

Επικριτικός απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής είναι στο σημερινό του άρθρο στα Νέα (Δευτέρα 10/02) ο Γιάννης Πρετεντέρης. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος στο άρθρο του με τίτλο «Μέθοδος» αναφέρει πώς τόσο ΣΥΡΙΖΑ όσο και Κίνημα Αλλαγής πρέπει να «αυτοπροσδιοριστούν. Άλλοι δηλώνουν «αντιδεξιοί» άλλοι «αντι-ΣΥΡΙΖΑ», άλλοι «αντισυστημικοί» άλλοι «αντι-ΠΑΣΟΚ» άλλοι «αντιφασίστες»… Σε άλλους φταίει ο λαϊκισμός σε άλλους η Ακροδεξιά και σε άλλους ο νεοφιλελευθερισμός. Ο καθένας τον εχθρό του». 

«Αντί να ανανεωθούν σε ιδέες και σε πρόσωπα πολιτεύονται in memoriam. Με μια «Αριστερά» που έχει σχεδόν εξαφανιστεί στην Ευρώπη ή με τον «Ανδρέα» που μας εγκατέλειψε για τόπο χλοερό εδώ και ¼ του αιώνα!. Αντί να εκφράσουν μία κοινωνία που άλλαξε ριζικά μέσα στην τελευταία δεκαετία φωνάζουν ακόμη για παιδάκια που λιποθυμούν στο σχολείο. Αντί να μιλήσουμε για τη χώρα μιλούν για τα μαγαζάκια τους», προσθέτει ο Γιάννης Πρετεντέρης. 

«Από την άλλη βεβαίως δεν είναι φυσιολογικό να ζούμε σε μία δημοκρατία με παντοδύναμη κυβέρνηση και χρεοκοπημένη αντιπολίτευση. Ούτε φυσιολογικό ούτε υγιές. Αντί να λένε καλαμπούρια οι Γείτονες με τους Φλαμπουράρηδες, αντί να επιστρατεύουν κοτοπόνηρες ίντριγκες αντί να ονειρεύονται ρόλους, θα προσέφεραν στη χώρα αν μπορούσαν να την κοιτάξουν στα μάτια, να καταλάβουν τι θέλει και να εκφράζουν τι χρειάζεται. Αν κατάφερναν δηλαδή να ασκήσουν κάτι που στην δημοκρατία ονομάζεται πολιτική», καταλήγει το άρθρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52