search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Νέα Διάσκεψη για τη Λιβύη, ξανά χωρίς Ελλάδα, παρά τις πιέσεις και τις διαβεβαιώσεις

10.02.2020 15:28
Νέα Διάσκεψη για τη Λιβύη, ξανά χωρίς Ελλάδα, παρά τις πιέσεις και τις διαβεβαιώσεις - Media

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση της Διάσκεψης του Μονάχου.

Η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τις διαβεβαιώσεις από ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα συμμετείχε στις επόμενες διασκέψεις, θα είναι, για μία ακόμη φορά, απούσα.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη ης διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) της εφαρμογής των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε πολλά επίπεδα και τόσο στις διάφορες χώρες που συμμετέχουν όσο και στην Λιβύη. «Στόχος μας είναι να διατηρηθούν το “μομέντουμ” της Διάσκεψης του Βερολίνου όσο και η αποστολή του ΟΗΕ UNSMIL και ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα Γασάν Σάλαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και τόνισε ότι είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να εξακολουθήσει να εμπλέκεται στις προσπάθειες για συμφιλίωση στην Λιβύη.

«Ελπίζουμε μάλιστα να μπορέσουμε στο Μόναχο να καλωσορίσουμε και μια κατάπαυση του πυρός και πρόοδο στα σχήματα που εργάζονται εντός της Λιβύης, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του κ. Σάλαμε», πρόσθεσε ο κ. Μπρόιλ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει τις δυνάμεις του Πρωθυπουργού της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο κ. Μπρόιλ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16