search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Για πιέσεις κάνει λόγο η Τσατάνη – Παπαγγελόπουλος: Ανόητα ψέματα

10.02.2020 16:25
Για πιέσεις κάνει λόγο η Τσατάνη - Παπαγγελόπουλος: Ανόητα ψέματα - Media

 

Έγγραφο που φαίνονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης δήλωσε πως θα προσκομίσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη.

Στην κατάθεσή της μίλησε εκ νέου για τις πιέσεις που δεχόταν, ενώ αναφέρθηκε και στη δικογραφία Βγενόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day.gr, επεσήμανε πως κάθε παραγγελία την κοινοποιούσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου είπε πως έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά, δηλαδή «διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».

Συνέχισε λέγοντας – σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής- πως “ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση, εγώ δεν ενέδωσα”. Παράλληλα είπε πως “δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογένειας μου”.

Παράλληλα η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε στην αφαίρεση της φρούρησης. “Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίηση μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν τη φύλαξη που είχα από το 2011” φέρεται να είπε.

Για να προσθέσει -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- πως “πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία, ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα”. 

Σε ερώτημα αν υπάρχουν άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί που γνωρίζουν για παρεμβάσεις αναφέρθηκε – σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής – στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Παπαγγελόπουλος: Η Τσατάνη επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της

Για «ανόητα ψέματα» της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Η κυρία Τσατάνη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της» αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Παρέλειψε όμως για άλλη μια φορά να εξηγήσει με ποιο τρόπο και με ποιο κίνητρο κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων» προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η πρώην εισαγγελέας Εφετών μιλώντας στην προανακριτική ανέφερε ότι δεν υπέκυψε στον «βρώμικο πόλεμο» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Συγκεκριμένα η κυρία Τσατάνη, είπε ότι θα προσκομίσει τα αντίγραφα των τηλεφωνικών συνομιλιών ενώ πρόσθεσε ότι της αφαιρέθηκε η αστυνομική φύλαξη πριν το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος της από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω», φέρεται να ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της προανακριτικής Ιωάννη Μπουγά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13