search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:47
MENU CLOSE

Συναγερμός στην Κύπρο για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

10.02.2020 16:32
Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στην Τουρκία; - Media
 
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές στην Κύπρο για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.
 
Το ύποπτο κρούσμα αφορά γυναίκα, κινεζικής καταγωγής που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα πριν από δύο εβδομάδες, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
 
Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με διερεύνηση περιστατικού, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από αεροπορική εταιρεία ότι επιβάτης που ταξίδευε από Κίνα μέσω Μόσχας και παρουσίασε συμπτωματολογία, που ομοιάζει με εκείνη του κοροναϊού, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους και οι επιβάτες, που ήρθαν σε στενή επαφή με την ασθενή και βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υψηλού κινδύνου, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το περιστατικό, εξετάστηκαν προληπτικά από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου και τους δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις για αυτό-παρακολούθηση.
 
Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης, που πρέπει να λαμβάνουν, για τις επόμενες 14 μέρες.
 
Εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων και στην περίπτωση που αυτό είναι θετικό, θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα για μεταφορά των υψηλού κινδύνου επιβατών σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημέρωση των υπόλοιπων επιβατών για κατ’ οίκον περιορισμό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:47