search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:15
MENU CLOSE

Νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας: Δίωξη σε Κινέζους για την κυβερνοεπίθεση στην Equifax

10.02.2020 17:20
Αυστραλία: Στόχος «άγριων κυβερνοεπιθέσεων» από παράγοντα με στήριξη κράτους - Media
 
Δίωξη σε βάρος τεσσάρων Κινέζων αξιωματικών ασκήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κυβερνοεπίθεση και την κλοπή προσωπικών δεδομένων από την αμερικανική εταιρεία Equifax, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.
 
Πρόκειται για «μια από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην ιστορία», με περίπου 145 εκατομμύρια θύματα στις ΗΠΑ, εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
 
Υπενθυμίζουμε στην κινεζική κυβέρνηση ότι έχουμε τη δυνατότητα να άρουμε την ανωνυμία στο Ίντερνετ και να βρούμε τους πειρατές που η χώρα αναπτύσσει τακτικά εναντίον μας», πρόσθεσε.
 
Ο Βου Ζιγιόν, ο Ουάνγκ Τσιάν, ο Σου Κε και ο Λιου Λέι είναι μέλη μιας μονάδας ερευνών του κινεζικού στρατού.
 
Την περασμένη εβδομάδα τους ασκήθηκε δίωξη στην Ατλάντα για σύσταση και συμμορία με στόχο τη διάπραξη διαδικτυακής απάτης, οικονομικής κατασκοπείας και απάτης στον τομέα των επικοινωνιών.
 
Κατηγορούνται ότι το 2017 εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιούσε ο πιστωτικός κολοσσός Equifax.
 
Η εταιρεία αυτή συλλέγει προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών που ζητούν να τους χορηγηθεί πίστωση. Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, οι τέσσερις Κινέζοι έκλεψαν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης περίπου των μισών Αμερικανών πολιτών.
 
Τον περασμένο Ιούλιο η Equifax δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 575 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσει διάφορες έρευνες που συνδέονταν με την κυβερνοπειρατεία αυτήν, εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της, ο Ρίτσαρντ Σμιθ.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14