search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:40
MENU CLOSE

Μηταράκης: Κλείνουν οι ανοιχτές δομές στα νησιά (Video)

10.02.2020 18:13
Παραδοχή από Μηταράκη: Στα 28 τα κρούσματα κορωνοϊού σε δύο δομές μεταναστών - Media
 
Στο κυβερνητικό σχέδιο, που ανακοινώθηκε, σχετικά με τη δημιουργία πέντε κλειστών δομών για αιτούντες άσυλο σε νησιά και έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα νησιά υποδοχής, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο Νότης Μηταράκης διαμήνυσε πως «οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο θα κλείσουν» ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.
 
«Το σχέδιο της κυβέρνησης είχε συζητηθεί με τις τοπικές κοινωνίες, υπήρχε μία δυσκολία στις τοπικές αρχές να υποδείξουν χώρους», είπε ο κ. Μηταράκης για να συμπληρώσει ότι «κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητάει ο κόσμος: δώστε λύσεις».
 
Όπως είπε στη συνέχεια, «δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα με τα ανοικτά κέντρα να εφαρμόσουμε στον βαθμό που απαιτείται την νέα νομοθεσία και αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί τόσο αποτρεπτικά όσο θα έπρεπε η νομοθεσία στις ροές».
 
Σχετικά με την επίταξη χώρων για τη δημιουργία των κλειστών δομών, διευκρίνισε πως «τα επιτάσσουμε για τρία χρόνια και θα πληρώσουμε αποζημιώσεις ενοικίου στους ιδιοκτήτες της γης για τα τρία αυτά χρόνια».

Πηγή: enikos.gr / Alpha
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24