06/06/2020 21:13:49

Κριτικός τέχνης κατέστρεψε κατά λάθος ένα γυάλινο έργο σε έκθεση, αξίας 20.000 δολαρίων (Photos)

Κριτικός τέχνης κατέστρεψε κατά λάθος ένα γυάλινο έργο σε έκθεση, αξίας 20.000 δολαρίων (Photos) - Media

 

Το περιστατικό μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία του Mister Bean. Τότε που ο γνωστός κωμικός φταρνίστηκε και κατέστρεψε κατά λάθος έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο Μεξικό στην έκθεση Zona Maco. Εκεί ο καλλιτέχνης Gabriel Rico είχε εκθέσει το έργο του. Μια περίεργη μεγάλη κατασκευή από γυαλί στην οποία μέσα της αιωρούνταν διάφορα αντικείμενα, ανάμεσα τους μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα μπαλάκι του τένις.

Η κριτικός τέχνης Avelina Lesper που βρισκόταν στην έκθεση, όταν στάθηκε μπροστά από το έργο του Rico, δεν της άρεσε καθόλου. Και για να δείξει μάλιστα το πόσο πολύ δεν της άρεσε, πήρε ένα άδειο κουτάκι από αναψυκτικό και το τοποθέτησε στην κορυφή του έργου.

Ένα ξερό «κρακ» ακούστηκε και όλοι πάγωσαν μέσα στην έκθεση. Το γυάλινο έργο του καλλιτέχνη που κοστολογείτο στα 20.000 δολάρια, έγινε σκόνη και θρύψαλα. Γυαλιά γέμισαν τον χώρο, ενώ η Avelina, είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό και στο χέρι της κρατούσε ακόμη το άδειο κουτάκι.

Ο καλλιτέχνης δεν πρόκειται να προβεί σε μηνύσεις απλά δήλωσε πως η κριτικός είναι μια ρηχή γυναίκα που σε τίποτε δε θυμίζει επαγγελματία. Ζήτησε επίσης από την γκαλερί να μην επισκευάσει το έργο του αλλά να παραμείνουν τα θρύψαλά έτσι για να τα βλέπει ο κόσμος. Στο πλευρό του στάθηκε και ο Alfonso Miranda, διευθυντής του μουσείου τέχνης Soumaya στο Μεξικό, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό ως «τραγωδία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.